Codering & aanpassingen

Out of the box.

Zoek jij een manier om aanpassingen te maken aan jouw website welke niet standaard in jouw thema of andere toepassing zit. Met mijn kennis van verschillende programmeertalen kan ik jouw ideeën en wensen zichtbaar maken, uiteraard op alle mogelijke beeldschermen en/of apparaten.

CSS (Cascading Style Sheets)

CSS staat voor Cascading Style Sheets, maar dat is waarschijnlijk nog steeds abracadabra voor je. Iets simpeler gezegd is CSS een programmeertaal waarmee je een website kunt opmaken. Met HTML en CSS kan er aangegeven worden hoe bepaalde elementen eruit komen te zien.

Hypertext processor (PHP)

Een PHP-script is een soort combinatie tussen een webpagina en een computerprogramma. Door in de webpagina speciale codes te zetten kunt u de pagina deels dynamisch laten opbouwen, bijvoorbeeld om gegevens uit uw database weer te geven.

Javascript (JS)

Met HTML kun je mooie webpagina’s bouwen, alleen: ze zijn erg statisch. HTML is dan ook een pagina-beschrijvingstaal en geen echte programmeertaal. Om je homepagina interactief te maken, moet je gebruik maken van een zogenaamde “scripting language” als JavaScript.

Database (MySql)

MySQL is een populair databasemanagementsysteem dat voor het gestructureerd opslaan van gegevens voor zeer veel toepassingen wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld WordPress.

Geïnteresseerd in mijn diensten? Neem vrijblijvend contact met mij op.